Spominski diamant

POGOSTA VPRAŠANJA

  1. korak: Navežite stik z uradnim zastopnikom Algordanze v Sloveniji, podjetjem Pogrebne storitve Babajić d.o.o., ki uredi vse administrativne in uradne postopke, potrebne za preobrazbo človeškega pepela v spominski diamant. Uradni zastopnik vam je na voljo za vsa vprašanja. Pokličite jih ali jim pišite. V zavihku “Kontakt” se nahajajo vsi potrebni kontaktni podatki.
  2. korak: Ob odločitvi za izdelavo spominskega diamanta in oddaji naročila poravnate 50 odstotkov vsote zneska, tj. cene izdelave spominskega diamanta, potrdilo o naročilu pa vam izda podjetje Babajić d.o.o.
  3. korak: Zaposleni v podjetju Pogrebne storitve Babajić d.o.o. bodo pepel pokojnika dostavili na sedež Algordanze v Švici.
  4. korak: V laboratoriju izvedemo analizo pepela, ki mu določimo t. i. kemijski prstni odtis. Na osnovi analize, ki služi tudi kot kasnejše potrdilo pristnosti, vam bomo sporočili natančnejše podatke o času izdelave posameznega spominskega diamanta.
  5. korak: Po izvedeni ekstrakciji ogljika od ostalih snovi v pepelu se prične rast spominskega diamanta pod visokim pritiskom in visokimi temperaturami. Koliko časa bo trajala rast spominskega diamanta oziroma njegova izdelava, je odvisno od izbrane velikosti. Večji kot je izbrani spominski diamant, dlje časa bo potreboval, da zraste. Izdelava diamanta se prične nemudoma po prejemu pologa, do predaje spominskega diamanta pa lahko preteče med 3 in 10 meseci. Vse korake od izdaje naročila, predaje pepela, do analize in same predelave pepela natančno dokumentiramo.
  6. korak: Preko uradnega zastopnika v Sloveniji vam, ko je rast končana, dostavimo spominski diamant v žlahtni leseni šatulji. V roku 10 dni od prevzema spominskega diamanta s certifikatom poravnate še drugi delni znesek.

Ne, Algordanza izdeluje spominske diamante izključno iz pepela umrlih ljudi.

Seveda. Vaš diamant lahko daste pri draguljarju izdelati v nakit.

Z našim certifikatom potrdimo pristnost, velikost, brus in barvo diamanta, kemijsko sestavo, ki ga določa. Z njim prav tako garantiramo izvor diamanta iz predelanega pepela.

Barva nastane v odvisnosti od elementa bor, ki je vezan na ogljik. Več kot je vezanega bora, bolj modrikast je diamant. Na ta postopek ne moremo vplivati.

Ne, velikost diamanta je odvisna od dolžine trajanja postopka. Dlje kot diamant raste, večji lahko postane.

Da, starost pepela za postopek izdelave ni pomembna. Kasnejšo izdelavo spominskega diamanta prakticiramo predvsem v državah, kot sta Nemčija in Avstrija, kjer je potrebno osebo pokopati v določenem času in se morajo držati natančnih postopkov, ki jih ima uprava pokopališča. Zato Vas prosimo, da stopite v stik z nami.

Izdelava diamanta traja približno tri mesece od prejema pepela in predplačila. Vsekakor je izdelava diamanta zelo kompleksen proces in lahko v posameznih primerih traja tudi dlje.

Lahko se zanesete na to, da sta kakovost in natančnost na prvem mestu, četudi se čas izdelave v določenih primerih podaljša.

Pri upepelitvi odraslega človeka nastane povprečno 2,5 kg pepela. Potrebujemo najmanj 500 g pepela za izdelavo diamanta. S pepelom, ki se ne uporabi, lahko storite naslednje:

  • pepel se lahko tako dolgo pusti v procesu izdelave, dokler se ga popolnoma ne porabi, pri čemer Vam zagotavljamo obzirno ravnanje s pepelom umrlega;
  • preostanek pepela, ki ga ne potrebujemo za proces izdelave diamanta, dostavimo nazaj pogrebni službi, ki izvede pokop žare.

Da, iz krematorijskega pepela enega odraslega človeka lahko izdelamo najmanj štiri diamante. Podrobne informacije o možnem številu diamantov pa lahko damo šele po analizi pepela v naših laboratorijih.

Da, Algordanza diamant je pravi diamant. Ima enake kemijske, fizikalne in optične lastnosti, kot jih ima v naravi najden diamant. Za razliko od naravnega diamanta je Algordanza spominski diamant, zelo individualen in edinstven, ki v našem laboratoriju zraste samo za Vas.