O podjetju

ALGORDANZA AG

ALGORDANZA je retoromanska beseda, ki pomeni »spomin«. Naše spominske diamante od leta 2004 izdelujejo v naših obratih v mestu Domat/Ems v provinci Graubünden v Švici.

ALGORDANZA je od takrat mednarodno aktivna v več kot 30 državah in je edini transparentni proizvajalec spominskih diamantov na svetu. Skupina ALGORDANZA ima več kot 50 zaposlenih po vsem svetu. Tesno sodelujemo z nacionalnimi pogrebniki, ki svojim strankam priporočajo našo edinstveno storitev. Samo v Nemčiji je med našimi partnerji več kot 3500 pogrebnikov.

Algordanza™

ZGODOVINA PODJETJA


Zamisel o izolaciji ogljika iz pepela po upepeljevanju ljudi in njegovi uporabi za ustvarjanje spominskega diamanta se je porodila leta 2003. Proizvodnja sintetičnih diamantov iz industrijskega ogljika je možna že od šestdesetih let prejšnjega stoletja.

 

O podjetju

ZAKAJ ALGORDANZA

Zelo zapleten postopek izdelave spominskega diamanta je rezultat vseh naših prizadevanj, da ustvarimo nekaj večnega. Je pomembna alternativa za ljubljene, ki si želijo bolj osebno obliko spomina. Dostojanstvo pokojnika je temelj naše vztrajnosti.

Za nas je zelo pomembno, da damo spominu na ljubljeno osebo izraz in dolgoživost. Vse večja mobilnost in globalizacija otežujeta redni obisk groba. Spominski diamant je prav posebna oblika slovesa in osebnega spomina, ki ga lahko vzamete s seboj, kamor koli greste.

Play Video
Uradni zastopnik podjetja

ALGORDANZA™ V SLOVENIJI

Smo mednarodno pogrebno podjetje, ki deluje na trgu že več kot 28 let. Skozi ta leta smo pridobili obsežno znanje in izkušnje v pogrebništvu, kar nam omogoča, da se primerno obnašamo do svojcev v času izgube svojih bližnjih in jim nudimo podporo v težkih trenutkih. Naše delo temelji na organizaciji pogreba, prilagojenega posamezniku, v skladu z željami svojcev.

Leta 2009 smo postali uradni zastopniki za spominski diamant Algordanza, s čimer smo tudi v Sloveniji ponudili alternativno možnost za diamantni pogreb.

VISOKI MORALNI IN ETIČNI STANDARDI

Pietetno ravnanje s pokojnikom

Občutek in sočutje za svojce, ki žalujejo.

28+ LET IZKUŠENJ IN PREDANOSTI

24/7 dosegljivost

Edino podjetje v Sloveniji, ki rešuje kompleksne repatriacije pokojnih oseb po celem svetu (ne samo EU).

Le korak do

SPOMINSKEGA DIAMANTA

Ne glede na to, ali trenutno iščete spominski diamant za pokop ljubljene osebe ali bi želeli sprejeti prve preventivne ukrepe za vas, smo tu, da vam pomagamo.

Naša ekipa vam posredovala vse informacije o spominskem diamantu ter pripravila brezplačno in popolnoma neobvezujočo ponudbo.

Skozi celoten postopek izdelave diamanta izvajamo strog nadzor kakovosti. Certifikat, ki ga naročnikom podelimo ob predaji spominskega diamanta, je zagotovilo izvora diamanta iz pepela pokojnika, kakor tudi potrdilo o njegovi kakovosti. Priloženo je tudi poročilo o sestavi diamanta, ki navaja kemijsko sestavo, velikost, brus in barvo diamanta.

Postopke v Algordanzi vodimo izključno v skladu z najvišjimi standardi, kar potrjuje tudi ISO 9001:2000 certifikat, ki ga je podjetje pridobilo že leta 2007. Certifikat potrjuje spoštovanje mednarodnih predpisov sistema upravljanja kakovosti.