VRSTE IN PONUDBA SPOMINSKIH DIAMANTOV ALGORDANZA™

Odločite se za vir ogljika, ki je osnova za vaš edinstven spominski diamant.

Pure Ash Diamond

DIAMANT IZ PEPELA

ALGORDANZA™

Čisti spominski diamant ALGORDANZA je izdelan izključno iz ogljika, pridobljenega iz pepela pokojne osebe pri upepeljevanju. Da lahko pepel vtisnemo v diamant, je potrebnih vsaj 500 g kremiranih ostankov, iz katerih nato nastane en ali več pepelnih diamantov.

Hair Diamond

Diamant iz lasu

ALGORDANZA™

Spominski diamant za lase ALGORDANZA je narejen iz ogljika, izoliranega iz las ljubljene osebe, ki je umrla. Za njegovo ustvarjanje je potrebnih najmanj 5 g las pokojnika. Lasni spominski diamant je čudovit dodatek k tradicionalnemu pokopu, če upepelitev ni zaželena ali (versko) kulturno sprejemljiva.

Origin

Diamant iz drugih virov

ALGORDANZA™

V primerih, ko ni dovolj pepela ali las pokojnika, se lahko doda drugi vir ogljika. To so lahko osebna pisma, dnevniki ali fotografije, ki so neposredno povezane s pokojno osebo.

Modrina diamanta

Spominski diamant ALGORDANZA se sveti v izjemnih, različnih odtenkih modre barve. Vsak diamant se lesketa v svoji edinstveni modrikasti barvi in je manifestacija njegove edinstvenosti.

Ves ogljik v končnem spominskem diamantu Algodanza je pridobljen iz ostankov pokojnika, ki nam jih zaupate, in pri tem niso uporabljeni nobeni drugi viri ogljika, le naravni grafit. Ob predaji diamanta vam priložimo certifikat, ki vam to tudi 100% garantira.

Pred preobrazbo pepela se namreč izvede analiza kemijske sestave pepela in se zabeleži t. i. kemijski prstni odtis, ki podaja zelo natančne podatke o individualni sestavi pepela, ki se razlikuje od pokojnika do pokojnika. S priloženim certifikatom Algordanza vam torej zagotavljamo pristnost spominskega diamanta.

Oblike diamanta

Brušenje diamanta je obrt, saj le natančna razmerja diamanta lahko omogočijo njegovo izjemno iskrenje, zato zaupamo izključno prefinjenim strokovnjakom, da ga ročno zbrusijo. Izberite želeni rez ali pa kar surov diamant v njegovi naravni obliki.

Velikosti osnovnega diamanta

Velikost in stroški so odvisni od teže spominskega diamanta, teža diamanta pa se meri v karatih. S pomočjo tabele velikosti si preprosto izberite želeno velikost.

0.25 karata

4.1 mm

0.3 karata

4.3 mm

0.4 karata

4.7 mm

0.5 karata

5.1 mm

0.6 karata

5.4 mm

0.7 karata

5.7 mm

0.8 karata

5.9 mm

0.9 karata

6.2 mm

1.0 karata

6.4 mm

4 x 0.26 ct = 0.6 ct
3 x 0.2 ct = 0.6 ct

Velikosti družinskega diamanta

Spominski diamant Algoranza imate na voljo tudi kot družinski diamant z briljantnim brušenjem. To pomeni, da iz pepela vaše ljubljene osebe ustvarimo več kot le en diamant. Tako ima lahko več družinskih članov svojo ljubljeno osebo več čas ob sebi.

Diamantno pakiranje

Vaš osebni spominski diamant vam priskrbimo v neokrnjeni hrastovi ali orehovi razstavni škatli skupaj s certifikatom. Ta potrjuje pristnost, velikost, brus in barvo diamanta, hkrati pa z njim jamčimo, da gre za izvor ogljika iz prejetega pepela.

Laserski napis

Vsak spominski diamant ima vtisnjen pečat Algoranza in edinstveno referenčno številko. Poleg tega vam lahko v diamant (z doplačilom) vgraviramo osebni napis. Dolžina sporočila je odvisna od brusa in velikosti spominskega diamanta (največ 50 znakov).

Diamantni nakit

Po želji lahko svoj spominski diamant odnesete tudi k svojemu najljubšemu draguljarju, da vam ga vgravira v dragocen prstan, obesek ogrlice,v broško ali drug nakit po vaši izbiri.

Diamant iz pepela ali las

ZAČETNA CENA IN VELIKOST

Spominski diamanti so običajno cenovno ugodnejši od cene tradicionalnega pokopa z vzdrževanjem groba.

Začetne cene se začnejo pri 2.704 € + DDV za 0,30-karatni spominski diamant.

Trije dejavniki določajo ceno spominskega diamanta:

Le korak do

SPOMINSKEGA DIAMANTA

Ne glede na to, ali trenutno iščete spominski diamant za pokop ljubljene osebe ali bi želeli sprejeti prve preventivne ukrepe za vas, smo tu, da vam pomagamo.

Naša ekipa vam posredovala vse informacije o spominskem diamantu ter pripravila brezplačno in popolnoma neobvezujočo ponudbo.

Skozi celoten postopek izdelave diamanta izvajamo strog nadzor kakovosti. Certifikat, ki ga naročnikom podelimo ob predaji spominskega diamanta, je zagotovilo izvora diamanta iz pepela pokojnika, kakor tudi potrdilo o njegovi kakovosti. Priloženo je tudi poročilo o sestavi diamanta, ki navaja kemijsko sestavo, velikost, brus in barvo diamanta.

Postopke v Algordanzi vodimo izključno v skladu z najvišjimi standardi, kar potrjuje tudi ISO 9001:2000 certifikat, ki ga je podjetje pridobilo že leta 2007. Certifikat potrjuje spoštovanje mednarodnih predpisov sistema upravljanja kakovosti.